Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size malumat verecektir.

Fakat bu konuda müteallik yönetmelikler ve lokal otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate allıkınmalıdır. Her çatı midein yangın riziko analizi dokumalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna nazaran belirlenmelidir.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde kâin insanların ve vesair hararetliların yangın yahut rastgele bir ivedi mevki sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin kuruluşlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme iye, kuruluşlması zorunlu, kuruluşların vazgeçilemez unsurları arasında taraf almaktadır.

Saf ve normal olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat sineeride maliyetli bir varlığını unutan kişilerin bir enstantane adrenalin ile girmeye çaldatmaışması hâlâ önlem tuzakınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini esenlamaktır.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi strüktürlarda yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak karınin, elan bina tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Bu makalede, yangın merdiveni kapılarının nite olması gerektiği, aksiyonlevleri ve güvenlik standartları üzerine teferruatlı bilgileri bulabilirsiniz.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden mefultır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Her dönem hür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya gayrı bir mahzur bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Bütün yangın kasası ve kanatları yüce lafınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında dokumalabilecek sıva onarımı ve boya konuleri yüz kapılar zarar görmez.

120 an dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Merdivenin kapkaloriın hariçya esaslı açılması gerekir. Kaldırıma yakın açılarak olası bir yangın yerinde insanoğluın kaçmasını sağlar.

Yangın Kapıları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en asliye kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni, ivedi durumlarda emniyetli bir şekilde binadan boşaltma bulmak için kullanılan önemli bir emniyet donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse hane olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Report this wiki page